Mijn favorieten

Verkopen met restschuld

BEL GUIJT MAKELAARDIJ OM UW VERKOOPMOGELIJKHEDEN TE BESPREKEN.

Je hoort het weleens: ‘mijn huis staat onder water’ of ‘ik heb een restschuld’. Het betekent dat je hypotheeklening hoger is dan de waarde van je woning. Als je in de woning blijft wonen is het nog niet echt een probleem als je woning onder water staat. Dat is het pas als je je woning verkoopt: met het geld dat je ervoor krijgt kun je je schuld niet aflossen. Je hebt dan een restschuld.Iedere bank handelt dit anders af. Daarom is het belangrijk om voordat u uw woning verkoopt uit te zoeken of u de eventuele restschuld kunt voldoen. Guijt Makelaardij kijkt met u mee naar de mogelijkheden. En indien nodig zullen wij in vertrouwen in gesprek gaan met uw bank.

Voor de meeste mensen met een relatief kleine restschuld is het vaak ook mogelijk om de restschuld te voldoen met een lening of hypotheek. U gaat dan een nieuwe schuld aan die op termijn ook afgelost moet worden. Er zijn vaak meerdere mogelijkheden welke wij graag samen met onze financieel adviseur met u bespreken.  

Daarnaast hebben wij de laatste jaren veel ervaring opgedaan met de verkoop van woningen waarbij er een dermate hoge betalingsachterstand was ontstaan dat de bank nadrukkelijke adviseerde om te verkopen. 

In veel gevallen is de strategie van verkopen anders dan bij een ‘normale verkoop’ en is het van belang om zo verlies beperkend mogelijk te verkopen. Een intensieve verkoopbegeleiding en aanpak is belangrijk voor het verkopen van een woning met een te hoge hypotheek of een betalingsachterstand. In elk geval dient de “executieveiling” te worden vermeden om tot een zo hoog mogelijke opbrengst te komen.

Guijt Makelaardij mag vele banken en incassomaatschappijen tot haar cliënten rekenen voor taxatie en/of verkoop van woningen in de regio Lingewaard (Gendt, Bemmel, Huissen, Haalderen, Ressen, Angeren, Doornenburg).

Onze medewerkers zijn speciaal geschoold in Bijzonder Beheer taxaties en verkopen. 
In veel gevallen kunnen de eigenaar, de geldverstrekker (bank) en Guijt Makelaardij tot een gezamenlijke aanpak komen om deze problematiek het hoofd te bieden. Bel 0481-42777 of vul onderstaand contactformulier in voor het maken van een afspraak.

 

 

 

 


 

 

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring