Guijt woning verkopen

Woning Verkopen

U wilt uw huis verkopen. Op het moment dat u het besluit heeft genomen, komt er veel op u af. Welke prijs kunt u voor uw woning vragen? Hoelang duurt de verkoop? Wat kunnen wij voor u betekenen? Hier vindt u heldere informatie over het verkooptraject van uw woning.


De keuze van de makelaar

De verkoop van uw huis begint met de keuze van een makelaar. U kunt uw huis ook zelf in de verkoop zetten, maar dat vergt veel verstand van zaken! Aan de verkoop van een woning zitten namelijk nogal wat risico’s en valkuilen. Op het moment dat er iets misgaat, kunt u voor hoge, onverwachte kosten komen te staan. De makelaars van Guijt beschikken over de juiste ervaring en expertise om u deskundig terzijde te staan bij de verkoop van uw huis. Bij ons bent u verzekerd van een persoonlijke makelaar die u gedurende het hele proces begeleid. Wij maken gebruik van het NVM klantenintranet. Op deze wijze bent u gedurende het gehele verkooptraject op de hoogte van de voortgang. 


De vraagprijs bepalen

De eerste stap bij de verkoop van uw woning is het vaststellen van de vraagprijs. U maakt hiervoor een gratis en geheel vrijblijvende afspraak met onze makelaar. Belangrijke aspecten bij het vaststellen van de vraagprijs zijn bijvoorbeeld het onderhoud en de kwaliteit van de woning, de buurt en hoe snel u wilt verkopen. Op basis van al deze gegevens adviseert onze makelaar een vraagprijs. Het is natuurlijk aan u om de definitieve vraagprijs vast te stellen. Guijt Makelaardij kan u ook van advies voorzien om de marktwaarde van uw huis te verhogen of om uw huis beter verkoopbaar te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dingen als het repareren van een deur of het wieden van onkruid in de tuin. In deze eerste fase van de verkoop maakt u heldere afspraken met de makelaar van Guijt. Voordat u hierover een besluit neemt, krijgt u een duidelijk overzicht van de kosten die daaraan zijn verbonden.

In de verkoop

Er zijn verschillende manieren om uw woning onder de aandacht te brengen. Als u via Guijt Makelaardij gaat verkopen wordt uw huis in ieder geval geplaatst op Funda, Facebook en tal van andere social media kanalen. In onderling overleg maakt u afspraken hoe uw huis verder onder de aandacht wordt gebracht. U kunt een verkoopbord in de tuin plaatsen of een raamposter ophangen. Verder kan uw woning ook worden aangeboden via advertenties in de regionale of landelijke krant. Op het moment dat een serieuze koper interesse toont, wil deze uw huis graag uitgebreid bezichtigen. Uw makelaar maakt een afspraak op een moment dat het u uitkomt. De makelaar leidt de koper door uw woning.


De koop komt tot stand

Er zijn verschillende biedingprocedures. Guijt Makelaardij adviseert u graag over uw mogelijkheden. De meeste huizen worden verkocht doordat de koper een bod doet en de verkoper dat bod (na onderhandeling) accepteert. U wordt gedurende het biedingproces steeds op de hoogte gehouden van de stand van zaken. Een onderhandeling door een ervaren makelaar kan vaak een flinke som geld extra opleveren. Op het moment dat u een bod accepteert, brengt uw makelaar dit bericht over naar de koper en is de verkoop van uw huis een feit.


De afronding van de verkoop

Bij de afronding van de verkoop komt heel wat papierwerk kijken. Guijt Makelaardij stelt een koopakte op, waarin allerlei afspraken worden vastgelegd tussen u en de koper van uw huis. In de koopakte staat in ieder geval duidelijk beschreven wat u verkoopt en wanneer u uw woning overdraagt. Uiteraard neemt uw makelaar de tijd om de koopakte uitgebreid met u door te nemen.

Geheel vrijblijvend een afspraak maken? Bel ons op telefoonnummer 0481-427777 of vul het contactformulier in.

Wij maken graag tijd voor u!

de #1 makelaar voor Lingewaard!

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen